Как се лекува бронхиална астма с билки.

  • admin
  • 14.01.2022
  • Коментарите са изключени за Как се лекува бронхиална астма с билки.
  • Uncategorized

Астмата е заболяване, при което периодично има бронхиален спазъм, причинявайки задушаване. Причината за това е острата защитна реакция на дихателните пътища към външни стимуланти. Под тяхното действие бронхите рязко се стесняват и отделят голям обем слуз. В резултат на това въздухът в белите дробове рязко намалява, което води до състояние на задушаване.

Има два вида астма: алергична и неалергична.

Алергичната Астма се проявява при контакт с дразнещо вещество. Нейните пристъпи често са сезонни.

Неалергичната астма е по-опасна и тежка. Нейната атака може да предизвика всеки дразнител (например студен въздух, физическа активност, мирис на тютюнев дим или парфюм).

✅ Как да се лекува?

🌿 Що се отнася до билките, можете да направите колекция от 4 части мащерка, 1 част от трицветен виолетов корен и 1 част от корен от женско биле. Една супена лъжица от сместа от тези растения се поставя в термос и се изсипва 2 чаши вряла вода. Трябва да престои за един час, пийте по 4 дози през целия ден. Курсът на лечение е 1 месец. Направете една седмица почивка и повторете курса на лечение. И така няколко курса.

🌿 В равни тегловни части вземете листа от живовляк, мента, плод от анасон, корен от женско биле, корен от девисил, цветове от невен и цветове от лайка. Рецептата е същата, както по-горе.

🌿 Боровите иглички също ще помогнат. Можете да ги смесите наполовина с брезови листа. Една супена лъжица борови иглички (или смес от борови и брезови листа) се изсипват в 0,5 литра вода, вари се на слаб огън за 1 – 2 минути, престояват за един час. Пийте цялото това количество за ден, на две или три дози. Пийте на празен стомах, хранете се след 30 минути. Курсът на лечение е 1 месец. Направете една седмица почивка и повторете курса на лечение. Противопоказания: тахикардия и сериозни бъбречни заболявания.

🌿 Много ефективна цетрария (исландски мъх). Една супена лъжица от тази билка се вари с чаша вряща вода, престояват за половин час. Пийте това количество за ден,на две или три дози. Пийте на празен стомах, хранете се след 30 минути. Курсът на лечение е 1 месец. Направете една седмица почивка и повторете курса на лечение. И така няколко курса.
Противопоказание: повишаване на телесната температура над 38, тежко обостряне на бронхиална астма, остър стадий на пептична язва, влошаване на възпалението на жлъчния мехур, обструкция на червата.

🌿 Боров прашец. В централната част на България прашецът се събира през втората половина на май и първата половина на юни.
Как изглежда? Боровите съцветия са малки, с размер до 15 мм. Има женски с червеникав цвят, а до тях има и мъжки, бежови или зеленикаво-жълти, които са източник на лечебен прашец.
Най-лесният начин е следният. Трябва да съберете тези жълти съцветия, да ги напълните в буркан и да изалеете със спирт или водка до върха. Престоява за две седмици на тъмно място. Съхранява се на тъмно и хладно място (може да бъде и в хладилника). Тази поленова тинктура се приема по 1 чаена лъжичка 2 пъти на ден на празен стомах около половин час преди хранене. Три седмици вземате, една седмица почивка, повтаряте курса.
Противопоказания: бременност и кърмене, ниско кръвосъсирване (кървене), чернодробна недостатъчност, период на обостряне на стомашно-чревни заболявания.

🌿 Може да помогне и корен от девисил, но има сериозни противопоказания. Девисилът не може да се приема при сериозни сърдечно-съдови заболявания, гастрит, бъбречни заболявания, гинекологични заболявания (тъй като девисилът увеличава менструацията). Също така, девисилът не трябва да се приема от бременни жени и кърмещи майки.
Рецептата е следната:
Една чаена лъжичка корен на девисил с 1 чаша вода се варят на слаб огън за 1-2 минути, престояват за един час. Пийте това за 1 ден, на две или три дози. Пийте на празен стомах и можете да се храните не по-рано от 30 минути. Курсът на лечение е 1 месец. Направете една седмица почивка и повторете курса на лечение.