Изпитани домашни лекове при възпалени сливици

  • admin
  • 21.11.2022
  • Коментарите са изключени за Изпитани домашни лекове при възпалени сливици
  • Uncategorized

На върха на пръчица се навива памук, който се завързва с конец, за да не падне. Преди лягане тампончето се поставя в разтвор от лимонов сок и 1 супена лъжица сода бикарбонат. Намазва се цялото гърло. Прави се няколко вечери. След намазването, не бива да се яде и пие. На следващите вечери содата се замества с нишадър.
※※※
Накълцват се три-четири скилидки чесън и се поставят в затворен съд с три супени лъжици мед. Оставя се да престои три-четири часа и при възпалено гърло се взема по една лъжица.
※※※
Половинлитров буркан се напълва догоре с листа от алое, които се посипват със захар. Гърлото се завързва с марля и бурканът се оставя да престои така три дни. След това бурканът се допълва с водка и се оставя да престои още 3 дни. Прецежда се, а листата се изстискват добре.
Приема се по 1 супена лъжица, 3 пъти дневно при ангина, възпаление на сливиците и на гърлото и при болести на белите дробове. Отварата се пие до пълно излекуване.
※※※
Прави се гаргара в продължение на 5 минути с: две-три супени лъжици оцет и половин супена лъжица сол, разтворени в чаша топла вода; или запарена и прецедена лайка, с една чаена лъжичка сода бикарбонат.

※※※

Приготвя се сок от лук, мед и изцедени ябълки. Пие се три пъти на ден, по една чаена чаша. Приема се на малки глътки.
※※※
Една супена лъжица ябълков оцет, плюс една чаша вода се смесват добре и се прави гаргара на всеки час, като разтворът се гълта.
※※※
Сто и петдесет грама черни маслини се счукват заедно с костилките. Слагат се на найлон и се налагат на гърлото, външно (на шията), като отгоре се слага и вълнен шал. Така се престоява 1 ден. Това се прави през ден, до пълно оздравяване.
※※※
Една супена лъжица мед се слага в 250 мл вода, прибавя се лимон заедно с кората и се вари 10 минути. Изпива се наведнъж, докато отварата е топла.
※※※
Една супена лъжица мед, 1 жълтък от прясно яйце и лимон се разбъркват и се яде по малко по всяко време.
※※※
Две препълнени чаени лъжички стръкове от билката миши уши се заливат с 250 г вряла вода, кисне 10 минути и се прецежда. Правят се гаргари и жабурене.

Източник: zdrave.to