3 народни рецепти помагат при запек

  • admin
  • 22.11.2022
  • Коментарите са изключени за 3 народни рецепти помагат при запек
  • Uncategorized

Запекът е изключително неприятен проблем, който може да съсипе всички планове за една нощ. Какво можем да кажем за ситуации, когато запекът е редовен? До какви народни средства трябва да прибягвате, ако не искате да ходите за лекарства?

Различни инфузии със слабително действие могат да бъдат от голяма полза в борбата с запека. Например със семена от лен или копър:

1) Изсипете чаша вряла вода върху една чаена лъжичка ленено семе. Поставете получения разтвор на водна баня за 45 минути и след това го оставете да се вари за един час. Прецедете инфузията в три разделени дози през деня.

 

2) Изсипете чаша вряла вода върху една супена лъжица копър семена и пригответе инфузията по същия начин.

Пресният сок от алое също има слабително действие. Препоръчва се да го приемате по една чаена лъжичка три пъти на ден преди хранене.

Ако алтернативните методи за отърваване от запека не помагат, трябва да се свържете със специалист, така че той да предпише лечение.

В случай, че запекът е преодолян, трябва да се помни, че проблемът може да се върне. За да не се случи това, пийте много течности, не пренебрегвайте зеленчуците и плодовете и вкарайте трици в диетата си. Освен това, не забравяйте да спортувате: физическата активност подобрява подвижността на червата.

Източник: zdrave.to