Ето я оригиналната рецепта за мед от глухарчета (вталява и пречиства кръвта)

  • admin
  • 17.03.2023
  • Коментарите са изключени за Ето я оригиналната рецепта за мед от глухарчета (вталява и пречиства кръвта)
  • Uncategorized

Сега е моментът да си направите вкусен и лечебен мед от глухарчета. Хората, които го приготвят и приемат, споделят, че този мед повишава имунитета, помага на онези, които искат да отслабнат, прочиства холестеролните плаки и пречиства кръвта.

Единственото нещо, което се иска от вас, е да консумирате по една малка лъжичка от готовия мед сутрин на гладно и вечер.

Ето я и оригиналната рецепта за мед от глухарчета. От посочените продукти ще получите около 1 малко бурканче.

Продукти:

4-5 пълни шепи цветове от глухарче
1 литър студена вода
1 кг нерафинирана захар
половин лимон

Глухарчето се измива под течаща вода, след което се залива с литър вода. Лимонът също се измива хубаво и се нарязва на малки кубчета или шайбички заедно с кората. Прибавя се към цветовете и съдът се премества на котлона. Щом сместа кипне, всичко се вари около 15-20 минути, но има хора, които варят 10 минути.

После сместа се маха от огъня и стои под похлупак към 12 часа.

Накрая течността се прецежда през тензух, като глухарчетата и лимонът се изстискват внимателно.

Сега трябва да добавите и захарта. След това отново връщате тенджерата на котлона, но без похлупак. Трябва да ври на много слаб огън. Необходимо е да го разбърквате от време на време с дървена лъжица.

Медът се маха от огъня, когато достигне определена гъстота. Някои го предпочитат като сироп, а други споделят, че обичат вкуса на по-гъстия.

Може би трябва да припомним, че е добре да си наберете цветове от глухарчета от чиста полянка. Тези, които растат покрай пътищата, не са особено подходящи, тъй като вероятно са поели голямо количество автомобилни газове.

ВНИМАНИЕ! Ако статията е била полезна за теб, молим да я споделиш. Така помагаш на нас да продължаваме да правим повече полезни материали , също така би била полезна на човек, който точно в този момент се нуждае от такава информация.