10 диуретични храни за отслабване и понижаване на кръвното налягане

  • admin
  • 11.07.2023
  • Коментарите са изключени за 10 диуретични храни за отслабване и понижаване на кръвното налягане
  • Uncategorized

Използването на диуретици е абсолютно един от най-добрите начини за отслабване и понижаване на кръвното налягане. Най-хубавото при използването на диуретични храни е, че е напълно естествено и те нямат вредни странични ефекти.

Повишеното водно тегло изчезва практически за миг при употреба на тези храни и е много по-безопасно от приемането на всякакъв вид хапчета.

Макар че лекарствата може да са ефективни в някои случаи, повечето хора предпочитат да се грижат за здравето си по естествен начин и няма как да има по-лесен начин от естественото изгонване на каквото и да е в тялото ви, което причинява наддаване на тегло или хипертония.

Следва списък на някои от най-добрите диуретични храни, които ще ви помогнат да отслабнете, като същевременно правят и чудеса, като ви помагат за понижаване на кръвното налягане.

10 от най-добрите диуретични храни за отслабване и хипертония

1. Целина

Целина е една от храните с най-високо съдържание на вода от всички храни и работи като чудесен диуретик. Целина може да се яде сурова, да се добавя към пюре или да се втечни в сокоизстисквачка. Когато се консумира редовно, целината е чудесна за отслабване.

2. Моркови

Морковите са отличен диуретик, съдържат големи количества витамин А и са пълни с хранителните вещества, от които тялото ви се нуждае, за да останете здрави. Сокът от моркови е чудесен начин да получите това, което ви е необходимо, за да отслабнете и да понижите кръвното налягане.

Добавянето на моркови към диетата ви ще помогне значително за състоянието ви на качване на тегло и хипертония.

3. Краставица

Краставицата е пълна с вода и помага изключително много за детоксикация на системата. Това е наистина полезно за подобряване функцията на нашата отделителна система, както и за подобряване на симптомите на диабет.

Краставиците също са пълни с антиоксиданти, които ще поддържат тялото ви здраво.

4. Сок от червена боровинка

Всички знаем, че сокът от червена боровинка е наистина добър при нарушения на пикочните пътища и действа като диуретик, който изхвърля вредните бактерии от тялото. Сокът от червена боровинка също е прекрасен за отслабване и ще помогне за значително подобряване на хипертонията.

Червените боровинки са едни от плодовете с най-високо съдържание на антиоксиданти и трябва да се консумират като част от редовна диета.

5. Цвекло

Цвеклото е отлично за организма и действа като неочакван диуретик. Използването на прясно цвекло е най-добрият начин да получите ползите, от които се нуждаете. Добавянето на цвекло в храна или приемано като сок няколко пъти седмично е чудесен начин да се отървете от напълняването.

6. Аспержи

Аспержите са пълни с хранителни вещества и витамини, а също така изпълняват функцията на диуретик. Наистина работят чудесно, за да ви помогнат да отслабнете.

Не се тревожете, ако откриете странна миризма в урината си след консумация на аспержи, това е напълно естествено и ще изчезне, след като аспержите се движат през тялото ви.

7. Артишок

Очевидно е, че добавянето на повече зеленчуци към диетата ви е чудесен начин да отслабнете и да помогнете за понижаване на кръвното налягане. Артишокът е вкусен, пълен с антиоксиданти и действа като диуретик.

8. Лимон

Лимонът трябва да бъде голяма част от диетата на всеки. Той е чудесен алкализиращ системата плод и също така действа като мощен диуретик. Лимоните са чудесни за понижаване на кръвното налягане и ще помогнат за изчистване на проблеми с пикочните пътища.

Да започнете деня си с чаша топла вода с половин лимон, прецеден в нея, е един от най-добрите начини. Пропуснете тази сутрешната чаша кафе и изберете вместо това лимонова вода. Ще забележите голямата полза за здравето ви.

9. Джинджифил

Джинджифилът е едно от най-добрите естествени храносмилателни средства. Той действа като диуретик, за да ви помогне да изчистите тялото си от вредни токсини.

Приемането на джинджифил като чай е чудесен начин да получите неговите диуретични ползи и може лесно да се приготви в домашни условия с току-що нарязан корен, оставен в гореща вода за около петнадесет минути.

Чаят от джинджифил се предлага и за закупуване в повечето магазини за здравословна храна. Можете също така да го добавите към сок от моркови и пиейки тази смес ще получите удвоени ползи.

10. Чесън

Чесънът се яде от векове като мощен антиоксидант, който наистина помага за повишаване на имунната функция. Чесънът действа и като диуретик, който ще ви помогне да измиете тялото си от токсини и да възвърнете здравето си.

Чесънът се приема най-добре в суровото му състояние и яденето на скилидка чесън на ден е изключително полезно за цялостното здраве.

Ако не издържате на вкуса на чесъна или чувствате, че яденето му е прекалено много за вас, можете да го получите под формата на добавка във всеки супермаркет или магазини за здравословна храна.

Източник: zdrave.to