Тайната на тибетските монаси, която предпазва от склероза, инфаркт, хипертония

  • admin
  • 14.07.2023
  • Коментарите са изключени за Тайната на тибетските монаси, която предпазва от склероза, инфаркт, хипертония
  • Uncategorized
Написана от тибетски монаси върху глинена плочка през 6-ти век преди новата ера, но преди да ви покажем рецептата, ще ви разкажем интересна история, която може и да е легенда, но е показателна. Един възрастен мъж решил да открие тези прочути манастири в Тибет, където монасите пиели еликсир на младостта и живели, колкото искат.
След дълги скитания по Тибет открил това приказно място и с недоверие попитал млад монах действително ли съществува такова чудодейно тибетско лекарство.
Монахът донесъл бурканчета с билките жълт смил, жълт кантарион, лайка и брезови пъпки. Загребал по една шепа от всяка, смесил ги и ги изсипал в плътно затварящ се съд. Надвечер отворил капака и наоколо се разнесъл омайващ аромат.
Взел щипка от сместа и я залял с чаша гореща вода, като запушил чашата и оставил известно време да престои. След това прецедил приказната напитка, отлял половината, добавил мед и дал на мъжа да пие, като го предупредил, че до сутринта не трябва нищо повече да пие и да яде.
На сутринта повторили процедурата, като стоплили останалата половина от напитката и добавили мед. Мъжът изразил съмнение, че тази простичка смес може да се приеме за еликсир на младостта.
Попитал действително ли помага за удължаване на живота. Монахът свил рамене и отговорил: не знам, аз я пия вече 150 години.
Еликсирът подобрява обмяната на веществата, подмладява и оздравява организма, изчиства от варовити и мастни отлагания, и предпазва от склероза, инфаркт, хипертония
Начин на приготвяне: Смесете 100 г лайка, 100 г жълт кантарион, 100 г жълт смил и 100 г брезови пъпки. Смелете съставките в кафемелачката и ги сложете в съд с капак. След това залейте 1 супена лъжица от сместа с половин литър гореща вода и оставете да престои 20 минути. Прецедете през някаква тъкан и изцедете. В 1 чаша от топлата отвара разтворете 1 супена лъжица мед и изпийте половината преди сън. След което не трябва да пиете и да ядете нищо. На сутринта загрейте останалата половина от отварата, добавете 1 супена лъжица мед и я изпийте. И така в продължение на 30 дни.
Източник: zdrave.to