Рецепти при намалена функция на щитовидната жлеза

  • admin
  • 31.08.2023
  • Коментарите са изключени за Рецепти при намалена функция на щитовидната жлеза
  • Uncategorized

Хипотиреоидозата е хормонално нарушение в организма, свързано с намалена функция на щитовидната жлеза, при което теглото се покачва, независимо от нискокалоричните диети. Страдат милиони хора по целия свят.

Рецепти

1. Джинджифилът е много полезен лечебен корен, в т.ч. и при хипотиреоидоза. Не само се справя с умората, но и избавя страдащия от усещането за студено. Затова си приготвяйте чай от джинджифилов корен: една лъжичка настърган джинджифил се слага в чаша вода, като сместа трябва да заври. След като я свалите от котлона, престоява няколко минути. Приема се на малки порции, след ядене.

2. Настойка от жълт кантарион е едно чудесно средство при това заболяване, защото се справя с умората, депресията, апатията. Пийте сутрин и вечер настойка от жълт кантарион, като я приготвяте по същия начин, както и джинджифила.

3. Рецепта с оцет, вода и йод. Ако теглото на болния е под 65 килограма, тази рецепта е точно за него. Приема се на два или три приема, на глътки, по време на ядене. По 2 пъти на ден в продължение на 7 дни. Ето и рецептата: смесвате чаена лъжичка ябълков оцет, чаша преварена вода и 1 капка 5% разтвор на йод. Ако теглото на болния е над 65 кг, тогава слагайте по 2-3 капки йод.

Източник: zdrave.to