Пийте това за контрол на нивата на пикочната киселина и за здрави бъбреци!

  • admin
  • 09.10.2023
  • Коментарите са изключени за Пийте това за контрол на нивата на пикочната киселина и за здрави бъбреци!
  • Uncategorized

Пиете това за контрол на нивата на пикочната киселина и за здрави бъбреци!

Съставки

Кефир – 200 мл
Коприва на прах – 1 чаена лъжица
Тинктура от репей – 10 капки
Сок от лимон – 1 чаена лъжица
Мед – 1 чаена лъжица

Начин на приготвяне

Изсипваме кефира в една чаша. добавяме копривата на прах, тинктурата от репей, сока от лимон и меда. Разбъркваме добре и нашата напитка е готова.

Пием сутрин в продължение на 30 дни.

Кефир

Кефирът е изключително богата на хранителни вещества и пробиотици напитка, което я прави изключително полезна за храносмилането и здравето на червата. Кефирът притежава дори по-мощно действие от това на киселото мляко.

Някои от най-разпространените ползи за здравето от кефира включват подобряване обмяната на веществата, подобряване на паметта и вниманието, намаляване на телесното тегло, забавяне процеса на стареене на клетките. Употребата на кефир е удачно за хора, страдащи от рак, диабет, алергии, стомашно-чревни, белодробни, чернодробни, бъбречни заболявания, възпаления.

Тибетската гъба подсилва имунната система, нормализира кръвното налягане и снабдява организма с ударна доза витамини. Има успокояващ ефект и облекчава безсъние, депресия и заболявания на “нервна почва”.

Тинктура от репей

Репей се среща буквално навсякъде като плевел, трудно е да не бъде забелязан или да се обърка с други растения. На външен вид растението е непрегледно, а съцветията му са бодливи, но помага при много болести. В него се съдържат витамини С, D, Е, витамини от група В, минерални соли, алкалоиди, смоли, нишесте, протеини, дъбилни вещества, етерично масло, каротин, пектинови вещества, лимонена, ябълчена и аскорбинова киселини.

От репей често се подготвя тинктура, която облекчава болката, убива микроби, отстранява излишната жлъчката, дезинфекцира и унищожава бактерии.

Можем да закупим тинктура от репей от аптеката или онлайн.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.