Ефективна комбинация за изчистване на белите дробове! Има мощни лечебни свойства

  • admin
  • 11.10.2023
  • Коментарите са изключени за Ефективна комбинация за изчистване на белите дробове! Има мощни лечебни свойства
  • Uncategorized

Ефективна комбинация за изчистване на белите дробове! Има мощни лечебни свойства

Това домашно средство има силно противовъзпалително действие, което не само унищожава бактериите, причиняващи болестта, но и насърчава естествените защитни сили на организма.

Съставки

Куркума на прах – 2 супени лъжици
Вoда – 250 мл
Мед – 1 супена лъжица

Начин на приготвяне

Изсипваме водата в тенджера, слагаме я на котлона и когато кипне добавяме куркумата. Варим за 10 минути, след това отстраняваме от котлона и оставяме да изстине. След като се охлади добавяме меда.

Приемаме по 4 пъти на ден по 2 супени лъжици. Приемаме докато се почувстваме добре, но не повече от 7 дни.

Куркума

Куркумата е подправка с над 300 активни съединения, които борят вирусите и инфекциите. Основното биоактивно вещество в куркумата се нарича куркумин – мощен антиоксидант с добре изразени противовъзпалителни и антивирусни свойства. Куркумата се нарежда сред най-полезните подправки срещу настинка и грип.

Куркумата е богата на куркумин и летливи масла, които имат протективни и терапевтични свойства при хората, страдащи от кашлица и настинка. Когато се появи усещане за дращене в гърлото, което издава появата на болки или кашлица, би било полезно да използваме куркума, за да предотвратим задълбочаването на проблема.

Консумацията на куркума и мед значително подобрява храносмилането и повишава активността на полезната чревна микрофлора.

Мед

Медът има противовъзпалителни, подсилващи и успокояващи свойства. Той е един от най-добрите природни антибиотици. Медът убива различни видове микроорганизми.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.