Натурален лек за детоксикация на черния дроб и прочистване на цялото тяло! Само една лъжица преди лягане!

  • admin
  • 12.10.2023
  • Коментарите са изключени за Натурален лек за детоксикация на черния дроб и прочистване на цялото тяло! Само една лъжица преди лягане!
  • Uncategorized

Натурален лек за детоксикация на черния дроб и прочистване на цялото тяло! Само една лъжица преди лягане!

Черният дроб е орган с незаменими жизнени функции. Той е мощен орган, който не само пречиства кръвта от токсини, но и съхранява витамини, минерали, хранителни вещества, които впоследствие се използват за енергия.

В него се съхраняват и ценни протеини. Имунната система е устроена да предпазва черния дроб от токсините, но той от своя страна предпазва нея от претоварване.

Съставки

Корен от джинджифил – 100 г
Лук – 1 бр
Чесън – 1 глава
Куркума – 2 супени лъжици
Лимон – 1 бр
Вода – 400 мл

Начин на приготвяне

Обелваме и нарязваме на дребно джинджифила. Също така обелваме и нарязваме на дребно чесъна и лука.

В една тенджера изсипваме джинджифила, чесъна, лука и водата. Разбъркваме, похлупваме с капак и варим на умерен котлон. След като водата заври, разбъркваме и продължаваме да варим за още 15 минути. След това добавяме куркумата, разбъркваме и варим за още 5 минути.

Сваляме от котлона и оставяме да изстине. Прецеждаме в стъклен буркан, без да го пълним догоре.

Измиваме добре един лимон с вода и сода бикарбонат. Нарязваме лимона на резенчета и ги добавяме в буркана.

Приемаме по една супена лъжица преди лягане в продължение на 7 дни.

Джинджифил

Джинджифилът има бактерицидно действие. Той детоксикира тялото и подобрява работата на храносмилателната, дихателната и кръвоносната системи. Освен това е термогенна храна, която ускорява метаболизма и насърчава изгарянето на излишните мазнини.

Джинджифилът помага за намаляване на риска от чернодробна хепатоза. Той стимулира разтварянето на мазнини от дванадесетопръстника. Джинджифилът подпомага точно тази функция, като ускорява метаболизма на мазнините в нашия организъм.

Чесън

Чесънът е известен с мощните си активни вещества, подпомагащи имунната система и оздравителните процеси в организма. Той се счита за суперхрана заради високото съдържание на антиоксиданти в състава си. Той е много богат на сяра, витамини, минерали, които подпомагат детоксикацията на черния дроб.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.