Ароматна подправка и лечебна билка! Изхвърлете хапчетата! Лекува цялото тяло от главата до петите

  • admin
  • 14.10.2023
  • Коментарите са изключени за Ароматна подправка и лечебна билка! Изхвърлете хапчетата! Лекува цялото тяло от главата до петите
  • Uncategorized

Ароматна подправка и лечебна билка! Изхвърлете хапчетата! Лекува цялото тяло от главата до петите

Съставки

Пресни листа копър – 2 чаени лъжици
Вряла вода – 1 чаена чаша

Начин на приготвяне

Изсипваме двете чаени лъжици копър в чаша с вряла вода. Похлупваме и оставяме да престои за 15 минути. След това прецеждаме и нашият чай от копър е готов!

Пием два пъти на ден без да подслаждаме чая.

Копър

Освен признатите кулинарни достойнства на изключително ароматна подправка, копърът има и редица лечебни свойства, които го нареждат сред най-полезните билки. Един от най-удобните методи, чрез които можем да се възползваме ежедневно от тях, е като си приготвяме чай от копър.

Копърът има редица лечебни свойства – намалява високата температура, има диуретично свойство, противовъзпалителни, успокоителни и бактерицидни свойства.

Чай от копър се препоръчва за нормализиране чревната перисталтика и предпазване от задържане на газове – анти-спазмолитичните свойства на копъра обуславят и благоприятното му влияние при колики при малки деца и болки в корема при възрастни.

Чаят от копър подпомага отлепването и отхрачването на секрета, събран по лигавицата на дихателните пътища. Регулира кръвната захар – копърът е сред мощните естествени регулатори на глюкозата в кръвта.

Чая от копър се ползва и за намаляване на стреса, ускоряване на метаболизма и подсилване на апетита.

ЗАБЕЛЕЖКА: Хората, които имат хронично заболяване, употребяват лекарства,
бременни са или кърмят, както и тези с алергии, трябва да се консултират първо с лекар.