Причини за безплодие при жената

  • admin
  • 13.10.2020
  • Коментарите са изключени за Причини за безплодие при жената
  • Uncategorized

1. Какво е безплодие?

Безплодието е основен медико-биологичен проблем на репродуктивния процес на човека. За безплодни се смятат семействата, които водят нормален полов живот (редовни полови контакти без употребата на противозачатъчни средства), но липсва настъпване на бременност в продължение на 1 година при възраст на партньорите под 35-годишна възраст. Същото важи, но в продължение на 6 месеца за партньори над 35 години.

В зависимост от етиологичната причина безплодието може да се класифицира на: тубарно (проблемът е в маточните тръби), ендокринно, имунологично (при изработването на антитела към сперматозоидите), психогенно или малформативно (при вродени аномалии на женския полов тракт).

2. Причини за безплодие от страна на влагалището

Вродените или придобити органични промени във външните женски полови органи често затрудняват или правят осъществяването на полов акт невъзможно, което намалява или напълно изключва възможността за забременяване. Множество са причините за това:

 

• Аплазия на влагалището – липсата или недоразвитието на влагалището е рядка срещана причина за безплодие, но не бива да се изключва;

 

• Гинатрезия – срастване на влагалищните стени, което не позволява проникването на половия член във вагината;

 

• Надлъжни или напречни прегради на влагалището също затудняват пенетрацията (проникването) на члена и правят невъзможно депонирането на спермата в задния влагалищен свод пред маточната шийка;

 

• Пръстеновидно стеснение на горната трета на влагалището с липса на оформени влагалищни соводове е пречка за пълноценен акт. Често се съпровожда с болезненост и бързо изтичане на семенната течност от влагалището навън.

 

• Възпалителни заболявания – причиняват биохимични промени на влагалищното съдържимо, които оказват влияние върху подвижността и оплодителната способност на сперматозоидите. Урогениталната трихомоназа е често срещана инфекция сред безплодните двойки.

 

• Диспареунията (болезнения коитус) води до разреждане на сексуалните контакти или въздържание и сама по себе си е причина за липса на бременност в семейството.

 

3. Причини от страна на маточната шийка

Промените в маточната шийка и цервикалния секрет имат отношение към безплодието, тъй като влияят съществено върху преминаващаите през тях сперматозоиди и оплодителната им способност.

Травматични увреждания върху цервикалните жлези (при аборт например) могат да доведат до пречка при забременяване поради промени в секрета им. През последните години това са обозначава като цервикален фактор – сборно понятие за измененията в секрецията на жлезите и качествените характеристики на цервикалната слуз. Тези промени могат да бъдат диагностициране чрез специален пенетрационен тест.

Ерозията на маточната шийка и възпалителните изменения на цервикалния канал са чести находки. Наличието на остър или хроничен цервицит създава сериозно препятствие за проникването на сперматозоидите поради повишените нива на левкоцитите. Стенозата на цервикалния канал също има значение към безплодието. Ако секрецията от цервикалните жлези е оскъдна, то стесненият външен отвор създава условия за сгъстяване на слузта и я прави негодна за проникване на сперматозоидите.

Стенозата може да бъде вродена (съчетава се с недоразвитие на маточното тяло) и придобита (в резултат на механична травма при аборт, травматично раждане или термокоагулация). Непълноценността на външния отвор на цервикалния канал обикновено не е пречка за забремняване, но в повечето случаи се явява причина за инфертилитет.

Билковият Аюрведа продукт – ФЕМИ ХЕРБ, не случайно е водещ продукт в борбата с женските болести и безплодието. Той е изключително ефективен при кисти, гъбички, бяло течение, нередовен и болезнен цикъл, хормонален дисбаланс, при акне и други кожни проблеми, за поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора и дори оказва изключителна ефикасност при безплодие.

ФЕМИ ХЕРБ е натурален Аюрведа продукт, специално разработен в подкрепа на здравето на жените от всички възрастиФЕМИ ХЕРБ се прилага за редица “женски” заболявания включително и кисти, както и за подобряване на фертилността и увеличаване на възможностите на жената за зачеване. ФЕМИ ХЕРБ има и подчертан превантивен ефект срещу появата на множество нарушения в женския организъм. Освен това Феми херб се грижи и за доброто състояние на кожата и косата. Продуктът съдържа съставки, които възстановяват хормоналния баланс, регулират месечния цикъл и овулацията и благоприятстват зачеването. Формулата на Феми херб включва доказани билкови субстанции обединени в иновативна формула. Тя е безопасна и изцяло на основата на натурални съставки, без изкуствени оцветители или консерванти – алтернатива на медикаментозната терапия при безплодие. Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

КАК ТОЧНО ДЕЙСТВА ФЕМИ ХЕРБ?

 Повлиява благоприятно оплакванията при гъбични инфекции, като генитални и храносмилателни микози

 Подобряване синтеза и баланса на женските полови хормони;

 Помага при смущения в менструалния цикъл, поява на бяло течение с неизяснен произход и други нарушения, свързани с хормоналното състояние на жената.

 Коригира вътрешната секреция на матката

 Регулира менструалния цикъл

 Поддържа хормоналния баланс

 Има стимулиращ и естрогеноподобен ефект върху яйчниковата тъкан и ендометриума

 Влияе благоприятно при дисменорея, маточни кръвотечения и миоматозни възли, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея заради силно изразеното си съдосвиващо, кръвосъсирващо и антисептично действие

 Действа общоукрепващо на маточните стени

 Намалява киселинността в стомаха и успокоява спазмите на чревната мускулатура

 Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

 Използва се и за помощно средство при лечение на “бучки” (муковисцидоза) на гърдите

 Намалява болките по време на месечен цикъл и маточните течения.

 Повишава притока на кислород до клетките; влияе добре при оформянето и поддръжката на здравината и функциите на мембраните им; участва в синтеза на протеини, важни за тъканите

 Премахва акнето и другите несъвършенствата по-кожата, като и придава бляскав и здравословен вид

FEMI HERB е сертифициран Аюрведа продукт с гарантирано качество!

Той е отлично средство, освен при лечение, също и за профилактика!

Кога приемаме FEMI HERB?

*За подобряване ферилността и за увеличаване възможностите на жената за зачеване

*При маточни заболявания

*При бяло течение

*При мастопатия, мастит, кисти и болезненост на гърдите при менструация

*При хормонален дисбаланс

*При кистозни яйчници

*За поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора

*За здрава кожа и коса

Можете да поръчате ФЕМИ ХЕРБ директно от онлайн магазина на производителя на най-добра цена тук >>bio-be.com/produkt/femi-herb/

или на телефон 08777 6 50 40 / всеки ден от 09:00 до 19:00ч./

Доставката е напълно БЕЗПЛАТНА!