Най-опасните гинекологични заболявания и как да се предпазим!

С всяка изминала година броят на жените с различни гинекологични заболявания нараства. За съжаление възрастовата граница все повече пада. Профилактиката е от изключителна важност за ранната диагностика и по-ефективното лечение на редица болести.


Причините за възникването на тези заболявания са много, а ненавременното им лечение и профилактика може да причини куп проблеми и усложнения.

Видове гинекологични заболявания:

Генитален херпес – сексуално трансмисивно заболяване, което засяга лигавиците на половите органи. Инкубационният период от заразяването до появата на симптомите е 2-7 дни. При някои хора заболяването протича леко и почти отсъстват оплаквания, докато при други се появяват болезнени мехурчета, обща отпадналост и повишаване на температурата.Веднъж възникнала инфекцията се запазва за цял живот. Обикновено се активира при стрес, инфекции, спад в имунитета. Лечението трябва да започне още с първите прояви на гениталния херпес, в противен случай не би дало толкова добри резултати.

Полово-предавани инфекции – това е термин, който се използва за група заразни заболявания, причинявани от разнообразни микроорганизми, които имат различни прояви и последици. Към тази група спадат около 20 болести. Най-изразените представители са сифилис, гонорея, брадавици, трипер, трихомониаза и др. Навременното лечение е задължително, защото последиците могат да бъдат сериозни.

Аднексит – представлява възпаление на лигавицата на маточните тръби и на яйчниците. Инфекцията най-често прониква от влагалището, цервикалния канал и маточната кухина. Причинители са голям брой микроорганизми, много често – гонококи и хламидии. При прогресия на възпалението може да се стигне до стерилитет. Аднекситът протича в три основни форми – остра, подостра и хронична. При острата форма се наблюдава повишаване на температурата, болки в тазовата област, гадене, газове, болка и стягане в долната част на стомаха. Хроничната протича със слабо изразена болка и смущения в цикъла.

Болезнена менструация – това е състояние, което тормози много жени. В някои случаи може да е израз на заболяването на половата система. Сраствания на матката, възпалителни процеси в малкия таз на жената, тумори и промяна в параметрите на матката са възможни причини за прекалено болезнената менструация.

Ендометрит – възпаление на маточната лигавица, позната като ендометриум. Предизвиква се от различни причинители, проникващи през влагалището и цервикалния канал. Предразполагащи фактори са травмени увреждания след раждане, след аборт или медицински манипулации.Жените, страдащи от ендометрит се оплакват от болки в долната част на корема и в областта на таза, както и от маточни кръвотечения. Матката е леко увеличена и мековата.

Ендометриоза – разрастване на маточната лигавица извън маточната кухина. Причините за възникването на това заболяване не са известни. Ендометриозата засяга най-често матката. Болната жена се оплаква от силни болки при менструация, която е обилна и по-кратка. При външната генитална ендометриоза болките са постоянни и се дължи на натрупали се сраствания. Болестният процес засяга яйчниците, образуват се шоколадови кисти. Развива се стерилитет поради сериозно засегнатата яйчникова функция.

Възпаление на вулвата – самата вулва включва големите, малките срамни устни и клитора. Възпалението на вулвата може да се причини от гъбички, вирус или бактерии. Предразполагащи фактори са бременност, диабет, лечение с антибиотици и различни имуносупресиращи препарати. Кожата и лигавиците на вулвата са силно зачервени, а малките и големите срамни устни са покрити с гъст белезникав налеп. Лечението е общо и локално.

Бяло течение – причинява се от гъбички от рода кандида. Това е едно от най-честите възпалителни заболявания на влагалището и съответно един от важните гинекологични проблеми. Острата форма на бялото течение се характеризира с парене и сърбеж, болка при полов акт. Влагалищният секрет се увеличава и започва да зацапва бельото.Хроничната форма се характеризира с по-слабо изразени симптоми. В някои случаи единствената проява е увеличението на влагалищния секрет, който е с гъста консистенция. В зависимост от причинителите на състоянието, течението може да е различен цвят, мирис и консистенция.

Миома на матката – доброкачествен тумор с неизвестни причини за възникване. Размерите варират от грахово зърно до човешки юмрук. Малките по размер миоми не причиняват оплаквания и се откриват случайно, докато по-големите се характеризират с по-обилна менструация, нетипични маточни кръвотечения. Големите миомни възли притискат околните органи и могат да причинят запек и проблеми с уринирането. Възможно е да стигне и до анемия.

Поликистоза на яйчниците – основната причина за това състояние е увеличената продукция на мъжки полови хормони, които са в минимални количества при здравите жени. Високите нива на мъжките полови хормони пречи на нормалното зреене на яйчниковите фоликули, в резултат на което те не узряват и не се отделят зрели яйцеклетки.В тежките случаи се стига до стерилитет. Засегнатите жени се оплакват от нарушения в менструалния цикъл, увеличаване на окосмяването, затлъстяване и различни други симптоми.

Какво ще ни помогне при заболявания на женската полова система и безплодие?

Билковият Аюрведа продукт – ФЕМИ ХЕРБ, не случайно е водещ продукт в борбата с женските болести. Той е изключително ефективен при миома,кисти, гъбички, бяло течение, нередовен и болезнен цикъл, хормонален дисбаланс, при акне и други кожни проблеми, за поддържане на необходимия баланс на вагиналната флора и дори оказва изключителна ефикасност при безплодие.

ФЕМИ ХЕРБ е натурален Аюрведа продукт, специално разработен в подкрепа на здравето на жените от всички възрастиФЕМИ ХЕРБ се прилага за редица “женски” заболявания включително и кисти, както и за подобряване на фертилността и увеличаване на възможностите на жената за зачеване. ФЕМИ ХЕРБ има и подчертан превантивен ефект срещу появата на множество нарушения в женския организъм. Освен това Феми херб се грижи и за доброто състояние на кожата и косата. Продуктът съдържа съставки, които възстановяват хормоналния баланс, регулират месечния цикъл и овулацията и благоприятстват зачеването. Формулата на Феми херб включва доказани билкови субстанции обединени в иновативна формула. Тя е безопасна и изцяло на основата на натурални съставки, без изкуствени оцветители или консерванти – алтернатива на медикаментозната терапия при безплодие. Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

КАК ТОЧНО ДЕЙСТВА ФЕМИ ХЕРБ?

 Повлиява благоприятно оплакванията при гъбични инфекции, като генитални и храносмилателни микози

 Подобряване синтеза и баланса на женските полови хормони;

 Помага при смущения в менструалния цикъл, поява на бяло течение с неизяснен произход и други нарушения, свързани с хормоналното състояние на жената.

 Коригира вътрешната секреция на матката

 Регулира менструалния цикъл

 Поддържа хормоналния баланс

 Има стимулиращ и естрогеноподобен ефект върху яйчниковата тъкан и ендометриума

 Влияе благоприятно при дисменорея, маточни кръвотечения и миоматозни възли, менструални болки, менопауза, дисменорея и хиперменорея заради силно изразеното си съдосвиващо, кръвосъсирващо и антисептично действие

 Действа общоукрепващо на маточните стени

 Намалява киселинността в стомаха и успокоява спазмите на чревната мускулатура

 Използва се при профилактика на ендометриоза, фиброкистозна мастопатия и влиза в състава на терапии при заболявания на женска полова система.

 Използва се и за помощно средство при лечение на “бучки” (муковисцидоза) на гърдите

 Намалява болките по време на месечен цикъл и маточните течения.

 Повишава притока на кислород до клетките; влияе добре при оформянето и поддръжката на здравината и функциите на мембраните им; участва в синтеза на протеини, важни за тъканите

 Премахва акнето и другите несъвършенствата по-кожата, като и придава бляскав и здравословен вид

 

 

КОМЕНТАРИ

Вашият коментар